tirsdag den 8. november 2011

Gaddafis kone sender spam

Gaddafis kone sender spam

En stor mængde e-mails, angiveligt sendt af den tidligere libyske leder Gaddafis anden hustru, er registreret af IT-sikkerhedsvirksomheden WeCloud. Denne typen e-mails er kendt som ”Nigeriabreve” og formålet er at narre modtagerne for deres penge. De fleste af de eksempler WeCloud har fanget, ser ud til at sendes fra en mailserver i Australien.

WeCloud arbejder med en global platform for web- og e-mail-filtrering, som daglig scanner og analyser millioner af e-mail og web-transaktioner. I mandags registrerede WeCloud en stor mængde e-mails, angiveligt sendt af Safia Farkash Gaddafi, der var Libyens tidligere leders anden hustru.

Afsenderen hævder at være blevet slået og misbrugt af Gaddafis familie, og skriver også at hun og hendes børn er chokerede, men glade, over nyheden om Muammar Gaddafis død. Dertil beder afsenderen så om hjælp til at administrere en formue, som hun er ”kommet over”.

- Dette er et klassisk "Nigerian Letter". Afsenderen håber på at narre ​​penge fra modtageren igennem at tilbyde en belønning på et senere tidspunkt. Indholdet og præsentationen ligner de mange andre SPAM-distributioner, og der er absolut ingen grund til at besvare denne e-mail, siger Rikard Zetterberg, CEO hos WeCloud.

- Det er almindeligt at lykkejægere og hackere forsøger at udnytte nyheds-billedet for at tiltrække og inficere computeren, eller lokke til sig kontooplysninger. Man skal være meget årvågen og forsigtig med hensyn til denne type e-mails og links, siger Jon lathinen, CTO hos WeCloud.

- Efter Gaddafis død så vi flere hits på Google, med direktelinks til hjemmesider med skadeligt indhold. Hackere er gode til at få deres sider højt op i Googles søgeresultat, og selvom Google gør sit bedste for at luge ud i skadelige links er det umuligt for dem at stoppe alt. Mange hjemmesider med skadeligt indhold er desuden en "ren side", når Google indekserer siden, og viser så et helt andet indhold når almindelige brugere besøger webstedet, siger Rikard Zetterberg CEO hos WeCloud.


www.wecloud.dk
info@wecloud.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar